hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újabb médiaháború küszöbén a köztévé?

Kedd reggel hét embernek mondtak fel  a Magyar Televíziónál, az M1 és az M2 több munkatársát, köztük a Panoráma főszerkesztőjét, Az Este, illetve a Híradó több szerkesztőjét és riporterét bocsátották el – írja az Index.

hirdetés

Az Index értesülése szerint a reggel elküldött alkalmazottak között van Molnár János, a Panoráma főszerkesztője, Schwajda Gergő és Somos András, Az Este szerkesztője és riportere, Horváth Csaba, az esti Híradó egyik napi szerkesztője, Madarász Gábor, a reggeli és éjszakai Híradó egyik szerkesztője, továbbá Novák András, a Híradó és Bánhídi Emese, Az Este riportere. Az elbocsátások reggel kilenckor kezdődtek, az Index úgy véli, hogy a névsor feltehetően még nem teljes. Az elküldött szerkesztők és riporterek többségét megpróbálták megszólaltatni, de arra hivatkozva, hogy még állományban vannak, nem nyilatkoztak.

Racionalizáló politikai okok?

 A hivatalos indoklás a racionalizálás volt, az elküldötteknek azt mondták, hogy nem vesznek fel új embereket a helyükre, hanem belülről pótolják őket. A valódi ok viszont az lehetett az Index szerint, hogy nem jöttek ki Élő Gáborral, aki a Lánchíd Riadó főszerkesztői székéből került át a hírigazgatóság élére. Élő Gábor a hírportál értesülései szerint meglehetősen szigorúan igazgatja a hírműsorokat, a hírek szerint mondatról mondatra szerkeszti a hírműsorokat, megmondja, hogy „mi a napi üzenete a kormánynak”, milyen egyházi eseményeknek kell szerepelni, és az ellenzéki megszólalások után milyen múltbeli eseményt kell felróni a volt kormánynak.

Mészárost délutánra száműznék

Szintén az Index értesülései szerint Az Este egyik korábbi arca, Mészáros Antónia sem vezetheti tovább a politikai műsort, helyette hétfő este már Szőllösy Györgyi látható a műsorban, aki a Duna Tv-ből érkezett a csatornához. Mészáros Antóniától a hírek szerint nem kíván egyelőre megválni a köztévé, mivel az nagy botrány lenne, de nem is adnak neki több felelősségteljes állást. Sorsa egyelőre bizonytalan, az Index szerint feltehetően a Teadélutánban vagy más szórakoztató műsorban kívánják foglalkoztatni. Mészáros Antónia sem az Index, sem a Kreatív Online megkeresésére nem kívánt nyilatkozni.

A Magyar Televízió elismerte, hogy megvált hét munkatársától, amit azzal magyaráz, hogy nincs pénze az intézménynek, és ahol lehet, ésszerűsíti, átszervezéssel racionalizálja a létszámát.

Martonyi szerint nincs veszélyben a közszolgálat

Mindeközben Martonyi János külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) azon mai felvetésére, miszerint az új médiatörvény megszűntetné a közszolgálati média függetlenségét, azt nyilatkozta, hogy nem érti a szervezet felvetését. "Én a magam részéről nem úgy látom, hogy a közszolgálati médiát bármifajta veszély is fenyegetné" – mondta Martonyi.

(forrás: Index, MTI, Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Előre birka népek,szavazzatok a Fideszre!Meindult és folytatódik a demokratizmus alapjainak fölrobbantása! Drága árat fizet az ország az agyament Orbán eszelős
húzásaiért,ez a "többfrontos letámadás!".Őt kéne kéne már a taccsvonalon túlra,az öltözőbe küldeni,hogy többet vissza se jöjjön...!
#
A cím, rossz : rend teremtés lesz végre! ( lehet nagyokat hörögni )

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés