hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vonnegut és Beastie Boys Kázmér Miklóstól

Vonnegut összes könyvét és a teljes Vissza a jövőbe filmet is megemlíti kulturális ajánlójában Kázmér Miklós, az Umbrella kreatívfejlesztési vezetője és alapítója a heti Kultúrterrorban.

hirdetés

Kázmér Miklós
Gyerekkorom óta alapvetően csak nagyon kevés dolog érdekelt, kötött le. Ezek a mozgókép/kép alkotás, autók, az időutazás és miden olyan konspiratív technikai és technológiai dolog, ami megváltoztathatná a világot. 

Könyv
Kurt Vonnegut összes könyve, de ha választani kell a Börleszk és a Titán szirénjei
Börleszk: Kínaiak a háttérben átveszik a világot, felforgatják a gravitációt, miniatürizálnak és teleportálnak. Ez a legjobb Kurt Vonnegut kezdet
Titán szirénjei: furcsa életértelme keresés
Orwell: 1984, Állatfarm
Tesla: Man Out of Time - Mindig nagyon izgatott, hogy milyen ember volt, miket alkotott és miért nem kapta, kaphatta meg azt a figyelmet és elismerést, ami neki járt volna. Valamint mennyivel más lenne a világ ha nagy gazdasági érdekek nem nyomták volna el.



Film
Ed Wood - A valaha élt legrosszabb rendezőről. Sci-fi és horror filmeket rendezett főként. Az öreg morfinista Lugosi Béla volt a múzsája, barátja és a filmjeinek egyik állandó szereplője.



Vissza a jövőbe 1-2-3. Szerintem nem igényel sok magyarázatot. Időutazás, De Lorean, Légdeszka, Fluxus kondenzátor. Minden benne van, amit említettem a bevezetőmben. De ha mégis, akkor a második rész, mert érdekes, hogy hogyan képzelték el akkor a mostani világot és mi valósult meg belőle. 

Torremolinos 73 - Hetvenes évek Spanyolországa, és a filmkészítés egy magyarok által "világhíres" alfajáról. (a filmben egy rövid tanfolyamon tanul meg a főhős filmezni - a Szerk.)

Children of Men - Véleményem szerint az egyik legjobban sikerült sci-fi. Zseniális forgatókönyv, egyszerű díszletek és hosszú, egyben tartott jelenetek.


Hitchcock - Könnyed, nem bonyolult film, de mégis nagyon szórakoztató, ha valakit érdekel a film azon korszaka és picit szeretné jobban megismerni Hitchcock-ot. 


Zene
Sokféle zenét hallgatok a jazztől, a punkon, a hiphopon keresztül egészen a break beaten át.  De a Beastie Boys az örök nagy kedvenc. Minden korszakukat és minden albumukat szeretem. Ha választani kellene:

Feltétlenül sok videoklip:

M83 - Renunion

 

Jay Z

M.I.A.

 


Tévéműsor
Californication 
Top Gear
The Big Bang Theory
Family Guy
American Dad
Mad Man
Moder Family
Magnum P.I.
A-Team


Rádióműsor
Mióta megszűnt a Radiocafe, nem hallgatok műsorokat.

Kiállítás
Szeretem a fotókiállításokat, a Helmut Newton-kiállításra szeretnék már régóta eljutni. 

Étterem
Az egyszerű dolgokat kedvelem, nem szeretem ha valami túl van gondolva annál ami valójában. Black Cab Burger, Pastrami (jó és közel van) Wang Mester (ami vicces, mert nagyon nem szeretem az ázsiai konyhát, de ott valahogy mégis megszerettem - Ég és föld oldalas, Ge-Shan csirke). És most láttam, hogy az Andrássy út elején lesz egy grúz étterem is. Arra nagyon kíváncsi vagyok.

Újság
Fast Company - újság startupokról, új technológiákról, technikákról és kommunikációról.
Veterán

Kirándulás
Gyalogolni utálok, főleg sokat. Ezért ha tehetem mindenhova bringával vagy kocsival megyek. Rövid körutazások Budapestről bárhova, ami 2-4 nap alatt bejárható.
Bringázni sokat megyünk a haverokkal Budaörsről Dunabogdányba vagy a Normafára függően attól, hogy mennyi időnk van. Apukám Kemencéről (Börzsöny) származik, ezért igyekszünk ott is sokat lenni. Elképesző jókat lehet bringázni a környéken. Mindenféle nehézségű útszakaszt lehet találni, mindenkinek a saját ízlése szerint.

Sport
squash, bringa

Program 
Velodrom Millenáris
Tavaly voltunk először és nagyon megtetszett. Nem egy tipikus autós találkozó, vagy kiállítás. Az egész valahogy sokkal közvetlenebb. Nincsenek kordonok az autók és a tulajdonosok körül. Nem olyan mintha múzeumban lenne az ember. Alapvetően mindenki egy kis piknikre jön, és hogy közben autózzon, motorozzon, bringázzon vagy nézelődjön. Ha korhű ruhában érkezik az ember, akkor ingyenes. Kicsit olyan tőle az egész mint egy időutazás.

Közlekedési Múzeum
Gyerekkorom óta lenyűgöz a hely. Bár nem a legnagyobb, nem legrészletesebb és nem is a leginteraktívabb a világon, tudom, de mégis van valami egyedi hangulata. Kortól függetlenül ajánlom mindenkinek.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés