hirdetés
hirdetés

Vörös a vér a Libresse betétreklámjában

2017-10-20

Ez elég nagy tabu ledöntését jelenti. És még egy horrorfilmes utalás is van benne.

Pár napja jött ki a Bodyform (ez a Libresse neve Angliában) új kampányának videója, amelyben a szembetűnő, hogy a betétreklámban vörös folyadékkal szemléltetik a vért. Ez egyáltalán nem magától értetődő, a betéthirdetések általában kék folyadékkal illusztrálják a menstruációt, illetve többnyire visszafogottan és szimbolizálva a nők havonta ismétlődő testi szenvedését. Erről egyébként öt évvel ezelőtt épp a Bodyformnak volt egy szellemes videója.

 

A mostani kampány szlogenje a #bloodnormal, ezzel a korszellemnek is engedve egy tabut döntene meg: nyíltabb diskurzust teremtene a témában egy elsősorban prűd piacon. Azért persze meglehetősen divatos fiatalokat szerepeltetve, szépen fényképezett élethelyzetekben. Igazából a vörös folyadék is szimbolikussá válik a videóban, de ez nem von le a jelentőségéből, sőt, épp arra a groteszk helyzetre mutat rá, hogy nem nevezzük nevén a legalapvetőbb dolgokat. Ráadásul van egy szép utalás benne a Carrie című 1976-os Brian De Palma-film nyitójelenetére is.

A lent látható videókat Daniel Wolfe rendezte, az operatőre Monika Lenczewska. Van egy rövidebb és egy hösszabb verzió, mindkettőt érdemes megnézni. 

Puskár Krisztián

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés