hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elhallgat a Katolikus Rádió

Miközben az LMP felkérte Szalai Annamáriát, hogy találjon megoldást a Katolikus Rádió és a Klubrádió helyzetének rendezésére, addig a Katolikus Rádió nem kérte műsorszolgáltatási jogosultságának öt éves meghosszabbítását, így középhullámon elhallgat.

Miközben az LMP felkérte Szalai Annamáriát, hogy találjon megoldást a Katolikus Rádió és a Klubrádió helyzetének rendezésére, addig a Katolikus Rádió nem kérte műsorszolgáltatási jogosultságának öt éves meghosszabbítását, így középhullámon elhallgat.

hirdetés

A Katolikus Rádió 2011. január 15-től nem lesz hallható a középhullámon. A Médiatanács hivatalból állapította meg a műsorszolgáltatási jogosultság megszűnését, mivel a rádió nem kezdeményezte annak meghosszabbítását, ami további öt évre lehetővé tette volna számára a működést. Bár a rádió középhullámon szombattól nem lesz elérhető, műholdon és interneten továbbra is fogható lesz az adás - áll a Médiatanács közleményében.

Napközben még Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese nyílt levélben kérte Szalai Annamáriát, a Médiatanács elnökasszonyát, hogy a lehető leggyorsabban találjon jogállami megoldást a lejáró frekvenciájú Katolikus Rádió és a Klubrádió helyzetének rendezésére, mert a vasárnap lejáró frekvenciaengedélyükkel súlyos veszteségek érhetik a magyar közéletet.

Az ellenzéki politikus szerint a két adó sorsa akaratukon kívül összekapcsolódott azzal, hogy ugyanarra a frekvenciára adtak be pályázatot, ám végül egyikük sem nyert. A Médiatanács elnökének írt levélben Karácsony Gergely úgy fogalmaz: "talán egyetértünk abban, hogy mindkét rádiónak fontos szerepe van a magyar nyilvánosságban. Különböző értékeket képviselnek, különböző közösséghez szólnak, ezzel járulnak hozzá a sokszínű magyar nyilvánossághoz".

Mint azt korábban megírtuk, hiába ítélte oda áprilisban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a budapesti 92,9 MHz-es frekvenciát a Klubrádiónak, a Médiatanács december 16-án érvénytelenítette az ORTT döntését. A döntést a Médiatanács azzal indokolta, hogy a Klubrádió már fogható volt a 95,3 MHz-es frekvencián, de erről a jogosultságáról nem mondott le, márpedig a jogszabályok szerint egy tulajdonos nem birtokolhat két budapesti frekvenciát.

Az utolsó szabad budapesti rádiófrekvenciát 2010 áprilisában az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Klubrádiónak ítélte a Magyar Katolikus Rádióval szemben. Annak ellenére, hogy az ORTT nem ellenjegyezte a Klubrádió frekvenciaszerződését, a rádió tulajdonosa, Arató András érvényesnek tartotta azt, ezért még júniusban aláírta a frekvencia odaítéléséről szóló szerződést, és a dokumentumot eljuttatta az ORTT-hez.

Az ítélet után néhány, a Katolikus Rádióval együtt érző szervezet közleményében úgy nyilatkozott, hogy a "neoliberális pártokrácia győzött".

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés