hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sárgalap

GVH - nem csak a Pécsi Vízmű szippanthat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint megtévesztette a fogyasztókat a Pécsi Vízmű (PV), amikor azt állította, hogy Pécsett csak ő végezheti a folyékony hulladék begyűjtését. A versenyhatóság végül nem szabott ki bírságot a vállalatra.
hirdetés
A PV 2007 júliusában a fogyasztóknak kiküldött levelében azt állította, hogy az év augusztusától kizárólag ő végezheti a települési folyékony hulladék begyűjtését, elszállítását és kezelését. A társaság az erről szóló közleményét a honlapjára is felrakta, ahol megtalálható volt a Dunántúli Napló egyik cikke is, "Szippantás: nagy változások"címmel. A cikkben az szerepelt, hogy "Pécsett augusztus 1-től kizárólag a Pécsi Vízmű végezheti majd ezt a szolgáltatást".

A GVH vizsgálata azonban megállapította, hogy bár valóban a PV kapta meg tíz évre az önkormányzattól a szippantás jogát, de a kizárólagosság csak a lakossági fogyasztókra érvényes. A gazdálkodó szervezetek nem kötelesek a PV szolgáltatásait igénybe venni.

A GVH végül - mivel a téves tájékoztatásnak nem volt piaci hatása, és a PV is korrigálta a hibát - nem szabott ki bírságot a vállalatra.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés