hirdetés
hirdetés
hirdetés

GVH – megbírságolta a British Airwayst

Újabb légitársaságot bírságolt meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a piactisztítási céllal indított vizsgálata során. Ezúttal a British Airways kapott ötmillió forintos büntetést azért, mert a jegyárakat nem tüntette fel megfelelően.
hirdetés
A GVH áprilisban indított vizsgálatot az angol légitársaságnál, mivel azt gyanította, hogy az egyes hirdetéseiben megtéveszti a fogyasztókat. A versenyhivatal 2006-os április-májusi londoni, illetve a tavaly szeptemberben és idén januárban futott Dream Flights nevű promóció vizsgálata során kiderült, hogy a hirdető a rádiós reklámokban nem hívta fel a figyelmet arra, hogy a feltüntetett jegyárak nem tartalmazzák a járulékos díjakat és költségeket. A rádiószpotok mellett az óriásplakátokon közzétett információ sem volt elegendő.

A GVH szerint a repülőjegyek ára több elemből áll, ezek közül csak az egyik, hogy az adott légitársaság milyen árat számol fel ügyfelének, hiszen a fogyasztó a szolgáltatást csak akkor veheti igénybe, ha a járulékos költségekkel együtt összeálló, teljes vételárat kifizeti.

A GVH piactisztítási céllal vizsgálódik a légitársaságoknál, megtévesztő árközlése miatt a British Airwaysen kívül korábban már bírságot kapott a Sky Europe, a SmartWings, a WizzAir, valamint a KLM. Ezekbe. Az öt ügyben összesen 104 millió forint büntetést rótt ki a  GVH, a tájékoztatás szerint a vizsgálatsorozatának még nincs vége.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés