hirdetés
hirdetés
hirdetés

Metro - vezetőváltás előtt

Új vezérigazgatója lesz majd a Metro International kiadóvállalatnak. A pozíciót eddig betöltő Pelle Törnberg 12 éve dolgozik a társaságnál, ahonnan idén távozni szeretne.
hirdetés
Pelle Törnberg húsz éve kezdte pályáját a cégcsoportnál, a Metro International-hoz a Metro1995-ös alapításakor csatlakozott. A vezérigazgatói pozíciót a cég 2000-ben történt tőzsdei bevezetésétől tölti be. Arról nincs információ, hogy a vezető mikor távozik a cégtől, csak annyi publikus, hogy idén új szakembernek adja át a helyét.

A Metro International kiadóvállalat a jelentős befektetéseket igénylő folytatódó terjeszkedés mellett is tiszta haszonnal zárta a pénzügyi évet. A 20 országban terjesztett ingyenes napilapok összbevétele 16 százalékkal nőtt, és elérte a 416,5 millió dollárt.

Pelle Törnberg az eredmények kapcsán elmondta: 2006 mérföldkő a Metro újságok történetében. „Először értünk el nettó profitot, miközben elnyertük a világ legnagyobb globális újságja címet, amivel Guinness-rekorderek lettünk” - mondta a vezető, majd hozzátette: az eredményességhez nehéz döntéseket is hozott a cég: a finnországi Metrót eladták a Sanomának, a lengyel Metropolt pedig a folytatódó veszteségek miatt bezárták, hogy a felszabaduló pénzt más piacokon fektessék be. Új Metro újság jelent meg tavaly Mexikóban és Horvátországban.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás