hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORTT - figyelmeztette a Rádió1-et

Szabálytalanságokat tapasztalt a Rádió1 hálózatának működésében az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - írja az Index. A médiahatóság szerint a hálózatban működő rádiónak helyi tartalmat is kellene sugároznia, de a körzeti műsor alig tér el a hálózatétól.
hirdetés
Az ORTT a rendszeres kontrollvizsgálata során szabálytalanságot fedezett fel a Rádió1 működésében. A médiatörvény szerint ugyanis a hálózatba kapcsolódó műsorszolgáltatóknak vállalniuk kell, hogy naponta legalább négy órában a vételkörzetük lakosságának sugároznak, a rádió saját arculatának megfelelő műsort.

A testület vizsgálata szerint a Rádió1 nem teljesítette a műsorszolgáltatási szerződésben vállaltakat, mert a helyieknek szóló produkció csekély mértékben tért el a hálózatos műsortól.
Az egy-egy békéscsabai, debreceni, egri, győri, komlói, orosházi, pécsi, székesfehérvári, sárbogárdi, veszprémi eset kapcsán a médiahatóság a lehető legenyhébb szankciót rótta ki: felszólította az érintett műsorszolgáltatókat a sérelmezett magatartás megszüntetésére.

Az Index azt írja, hogy a testület közlemény azt nem tartalmazza, hogy egy aktuális könnyűzenei slágereket sugárzó zenei adónak pontosan milyen saját arculatának megfelelő, de mégis helyi műsort kéne sugároznia.
(forrás: Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés