hirdetés
hirdetés
hirdetés

ORTT - nem közszolgálati az MR2-Petőfi

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint a Magyar Rádió MR2-Petőfi csatornája nem felel meg a közszolgálati előírásoknak. Az Indexnek nyilatkozó Such György, a Magyar Rádió (MR) elnöke azonban ezzel nem ért egyet: szerinte az adó tevékenységét csak az MR mint műsorszolgáltató tevékenységének tükrében lehet minősíteni.
hirdetés
Az ORTT közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az MR2-Petőfi Rádió adását, és arra jutott, hogy a műsorszolgáltató nem tesz eleget a médiatörvényben a közszolgálati műsorszolgáltatók számára előírt követelményeknek, műsorszolgáltatása sérti a médiatörvény 23. paragrafusának harmadik bekezdését.

A törvény hivatkozott bekezdése kimondja: „A közszolgálati műsorszolgáltató és a közműsor-szolgáltató biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének, a kisebbségi álláspontoknak a megjelenítését, a műsorszámok változatosságával gondoskodik a nézők széles köre, illetve minél több csoportja érdeklődésének színvonalas kielégítéséről.”

AZ ORTT szerint az MR2-Petőfi adása ezeknek a követelményeknek nem felel meg, mert az MR2-Petőfi nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének, a kisebbségi álláspontoknak a megjelenítését, nem gondoskodik a műsorszámok változatosságával a hallgatók széles köre érdeklődésének színvonalas kielégítéséről.
A testület felhívta a műsorszolgáltatót a jogsértés megszüntetésére, és bízik abban, hogy igazi párbeszéd kezdődik el a törvénynek megfelelő működés és a közszolgálat tartalmának meghatározása érdekében.

Az Indexnek az ORTT határozatával kapcsolatban Such György azt mondta: a médiatörvény hivatkozott pontja nem egy adót, hanem közszolgálati műsorszolgáltatót említ. Márpedig a MR a Petőfivel, a Kossuth-tal, a Bartókkal, a nemzetiségi műsorokat sugárzó MR4-gyel, a parlamenti műsort adó MR5-tel és a regionális MR6-tal rendkívül sokszínű, változatos műsort kínál az elnök szerint.

Az ORTT döntését a bíróságon megtámadhatja a közrádió. Az MR erről csak a határozat kézhezvétele után dönt.
(forrás: Kreatív Online, Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (3 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
én akkor is azt fogom hallgatni, ha nem kell közben olyan buta baromságnak eleget tenni, mint pl. a Jóban rosszban sorozat esetében, amely asszem 170 millió EU támogatást
kapott, mert az egyik részben kitöltöttek egy EU pályázatot. nevetséges osztozkodás van a háttérben ismét, ki kaphat miből, és mennyit. ez megy évek óta itt, min
csodálkozik bárki is? hallgassuk a petőfit, mert ott még vannak jó zenék. akminek meg nem tetszik, hallgasson mást. és nem igazán érdekel, hallhatom-e svábul is a
híreket, vagy beszélnek-e patai józsika eltávolított lépéről. az Ö3-t sem azért hallgattam régen, mert minden vasárnap riport volt rajta a burgenlandi magyarokkal.
merthogy nem volt.
#
http://www.brandtrend.hu/kerekasztal/radio.php
#
Hihetelen, ha valami jó, az egyből valakinek szemet szúr, és kikezdik!
Felháborító!

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés