hirdetés
hirdetés
hirdetés

Figyelmeztette a forgalmat korlátozó szolgáltatókat az NHH

Az NHH idén átfogóan vizsgálta az adatforgalom korlátozásával élő szolgáltatókat, a tapasztalatok alapján pedig számos szolgáltatót figyelmeztetett az eljárás miatt, írja az Index.
hirdetés

Az Index információi szerint több hazai internetszolgáltatót is kritizált az adatforgalmat korlátozó lépései miatt a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A korlátozás ugyanis csak akkor lehet jogszerű, ha a felhasználó az egész hálózatot veszélyezteti, harmadik félnek adja el a hozzáférését, vagy díjtartozása van.

A figyelmeztetett szolgáltatók, köztük a Pannon, a T-Mobile, a Vodafone és a UPC ezzel szemben automatikusan korlátozta az átviteli sebességet, ha a felhasználó túllépett egy meghatározott adatmennyiséget. Az NHH álláspontja szerint a gyakorlat azért kifogásolható, mert a nagy adatforgalom nem jelent automatikusan jogsértést.

Az említett szolgáltatók közül eddig a Pannon és a Vodafone reagáltak az NHH figyelmeztetésére, és bár nem teljesen szüntették meg a korlátozásaikat, azok feloldását megkönnyítették, illetve azok bevezetése előtt figyelmeztetik a fogyasztót.

A T-Mobile egymást követő 4 napon 20 gigabájtnál nagyobb forgalom esetén két héten át lassítja le a felhasználó letöltési sebességét, a UPC pedig a nem valósidejű adatforgalmat korlátozza csúcsidőben.

(forrás: Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés