hirdetés
hirdetés
hirdetés

Már fizettek is a tévék

Átutalta mindkét kereskedelmi tévé az éves koncessziós díjat. Az RTL Klub és a Tv2 még aznap küldte az ORTT számlájára az éves díjat, hogy a testület csütörtöki ülésén ismételten nem döntöttek a díjcsökkentésről és még a részletfizetésre vonatkozó kérésük sem került napirendre.
hirdetés

A díjfizetési határidő előtti utolsó ülésén sem döntött a médiahatóság a két országos kereskedelmi televízió díjcsökkentéséről, ezért a földi sugárzású kereskedelmi tévék, hogy ki ne fussanak a május 30-i határidőből, még az ülés napján, május 28-án átutalták az évi 1,8-1,9 milliárd forintos műsorszolgáltatási díjat az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT), erősítette meg az információt a Kreatív Online-nak mindkét kereskedelmi tévé. Az ORTT számlájára pedig azóta meg is érkeztek az átutalások.

Mint ismert, a díjcsökkentésről szóló döntést még május elején várta az RTL Klub és a Tv2, de látva, hogy kérelmeikről, illetve az őket érintő beadványokról az ORTT nem dönt, még a múlt héten, de ennek napirendre kerüléséhez kétharmados többség kellett volna a testületben, ami azonban nem volt meg.

Az ORTT  május 28-i ülésén annak ellenére tárgyalták a televíziók díjcsökkentésének kérdését, illetve a Tv2 és RTL Klub szerződésmódosítási javaslatát, hogy Timár János SZDSZ által delegált testületi tag már az előző héten bejelentette, visszavonja javaslatát, Ladvánszky György, az MSZP delegáltja pedig úgy nyilatkozott, hogy egy későbbi ülésre halasztja előterjesztését. Timár azért gondolta meg magát a május 20-i ülés után, mert véleménye szerint a díjfizetést érintő átfogó javaslata olyan fontos kérdés, amiben nem lehet szűkebb támogatottságú döntést hozni, még ha meg is lett volna az elfogadáshoz szükséges többség. Majtényi László távollétében a levezető elnöki tisztet betöltő Tirts Tamás, a KDNP által delegált tag a testületi ülést érdemi vita és szavazás elrendelése helyett bezárta.

Az MSZP és az SZDSZ által delegált tagok közleményben tiltakoztak az ellenzéki delegáltak módszerei ellen, mivel megítélésük szerint Tirts Tamás lépése ellentétes a médiatörvénnyel, és a demokrácia alapvető szabályaival is.

(forrás: MTI, Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
Legolvasottabb
Legtöbb hozzászólás
hirdetés

Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hornbach új kampánnyal jelentkezik. Szerencsére nem változtattak az eddig bevált humoros megközelítésen.

Az elektromos hajtásrendszereket fejlesztő és szállító társaság meghívásos tenderen választott ügynökséget.

Szakértőket is bevonnak a  munkába, hogy a rovat edukálja is az olvasókat.

A szpotban a VOLT és a Sziget most csendes helyszíneit járja körbe a Jeep hazai márkanagykövete.

Május 27-én válik elérhetővé 50 ország mellett itthon is a BTS Menü a McDonald'sban.

hirdetés
hirdetés