hirdetés
hirdetés

Google - reklámok YouTube-os filmekben

2007-08-22
A Google speciális hirdetési formát dolgozott ki kifejezetten a YouTube videói között szörfölő felhasználóknak. A YouTube-on ezentúl egyes feltöltött filmekben is lesznek reklámok, egy új technológia segítségével - írja a BrandRepublic.
A Google újításának lényege az, hogy egyes, a YouTube-on megtekintett filmek elején egy félig áttetsző layer jelenik meg, pár másodpercig együtt futva a szpottal. A keresőóriás számos potenciális hirdetési lehetőség közül választotta ki a megoldást, tekintve, hogy a teszteken ez teljesített a legjobban: tízből kilenc felhasználó kattintott a teljes hirdetés megtekintését választva.

Emellett a klikkelők háromnegyede nézte meg a teljes hirdetést, amely így még hatékonyabbnak is bizonyult több hagyományos online formánál, mint például a banner-hirdetés.

Az InVideo-nak elnevezett formát a Google azért vezette be, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a videomegosztóból, melyet tavaly vett meg több mint 1.6 milliárd dollárért.

Eddig mintegy 50 hirdető jelentkezett, hogy igénybe venné az új hirdetési módot: egyelőre azonban csak a főszponzorok és a tartalomszolgáltatók által feltöltött szpotokban van lehetőség az InVideo használatára.
(forrás: Brand Republic)
hirdetés
hirdetés