hirdetés
hirdetés

Itt vannak a reklámos Nigellák és Jamie-k!

2011-05-09

Első alkalommal hirdetett receptversenyt a Kreatív. A reklámszakma konyhai jártasságára voltunk kíváncsiak, a legjobbakról az olvasók döntenek. 

Házi receptekkel hirdettük meg az első Kreatív Receptversenyt, kedvcsinálóként főzött az ügyvezetőnk, két-két főszerkesztőnk és szerkesztőnk. A saját ételcsodák után - különös tekintettel a nemkonfitált virslire - izgatottan vártuk a reklámszakma pályamunkáit.

Összesen 20 nevezés érkezett, és ha nem is felelt meg mindegyik a formai követelményeknek (vagyis lemaradt az alkotó a képről), a szerkesztőség elfogadta valamennyi pályamunkát, a nyertesekről pedig az olvasók döntenek. Az egyes képekre kattintva megnyílik az adott nevezés képgalériája.


A receptek

"Az utolsó pillanatban jutott eszembe hogy fotózzak és dokumentáljak így tehát egy erősen amatőr jelentkezést láthattok. Az a jó benne, hogy minimális előkészítést igényel, csak sütni kell sokáig" - írta Aczél László, a Young & Rubicam ügyvezetője, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ elnöke), aki cajun oldalast készített, spárgás, újhagymás újkrumplival. Recept

Aczél László ebből készített köretet

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

"Ez a páros kiváló alapja lehet egy könnyű vacsorának, barátnős találkozónak" - írta spenótos-juhtúrós kosárkáiról és csokiszufléjáról Ágoston Judit, az LWP pr-asszisztense. Recept 

Ágoston Judit kibélelte a formákat

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

A Next Wave-től Budavári Dóra küldött egy citromsárga csodapite-receptet, amit Bereznay Tamás receptje nyomán készített el. Recept

Budavári Dóra Tojás a pohárban című csendélete

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

"Jobb kezünkkel az omlett alapanyagait jól elkeverjük, közben balkezünkkel megnézzük telefonunkon a legfrissebb postokat a Twitteren és a Facebookon" - javasolja az eurolexes Hampuk Richárd, aki elkészítette a Yerma omlettet. Recept

Hampuk Richárdnál reméljük nem lett baj a felborult sótartóból
 
Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

"Élesszük csak fel magunkban a bennünk lakozó Gordon Ramsay, Heston Blumenthal és Nigella egyvelegét" - írja Kánai András, a Saatchi & Saatchi szövegírója és kontentmenedzsere, aki ötféle ízű házi chips receptjét küldte el nekünk. Recept

Kánai András ezekkel ízesítette a chipseket
 
Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Kétféle reformétellel nevezett Kardos Veronika, aki az Aheadmedia sales menedzsere: szezámos pirított pulykafalatkák pesztós polentával és mákos-meggyes köles-pudinggal töltött palacsintát, forró karobos öntettel. Recept

A gasztroreformer Kardos Veronika

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Királyházi Henriett, az Oscar Communication ügyvezetője ugyan nem dokumentálta fotókkal a beduin receptjét, de a képzelet sokat segít. Eláruljuk: teve is kell az ételhez. Recept

Forrás: Getty Images

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Matus Eszter, a Sodexo Motivációs Rendszerek pr és event menedzsere lasagne-t készített, a tálalása pedig különösen kedves a szívünknek. Recept

Matus Eszter többrétegű lasagne-t sütött

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Ugyan a karmamédiás Nagy Aliznál a Szakácskönyv csajoknak, akik még be se tették a lábukat a konyhába című könyv a Libamájas penne, sonkával és fügével oldalpárnál volt nyitva, a terepszemle és a leleményesség más eredményt hozott. Recept

Nagy Aliz alaposan nekiállt

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Egyenesen Londonból küldte receptjét Nagy Sándor közösségi médiával is foglalkozó szabadúszó: a steaket a királyi esküvő napján készítette az otthon talált alapanyagokból (úgyis minden zárva volt és az utcára sem tudott kilépni a tömegtől). A QR-kód nem véletlen! Recept

Nagy Sándor egy képbe sűrítette

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Németh Regina, a Reklámpikniket szervező Bistro Reklámügynökségtől küldte a nővérétől ismert aszalt szilvás, baconös csirkés receptet. Recept

Németh Regina klopfolással kezdte

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

A Saatchi & Saatchi-tól Oláh Szofi is nevezett és Goethe egyik kedvenc ételével rukkolt elő, igaz, vérfű és borágó nélkül. Nála vasárnap fűszeres minifasírt frankfurti mártással és párolt spárgával volt az ebéd, ezt dokumentálta fotókkal. Recept

Oláh Szofi étkezőasztalán a hozzávalók  kompozíciója

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

A nagymamájától tanult eredeti görög pitarecepttel pályázott Pacsorasz Viktor, rendező, vágó. A végső konklúzió: hadd tocsogjon! Recept

Pacsorasz Viktor tésztagombócai

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

Sertéshúst készített szőlőmártással Riedl Annamária, a Vásárhelyi-Bréda kastély kommunikációs specialistája, alapos receptet küldött nekünk. Recept

Riedl Annamária ezekből készítette a pályamunkát

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

A tanyasi tojás és a növényi tejszín a Sakkom süti titka – írja az ügynökség a receptversenyre készített sajtóközleményében. A Joghurtkocka á la Sakkom egyszerűen elkészíthető, a legkényesebb mozzanatot a zselatin kezelése jelenti. Recept

Hamarosan készül a Sakkom sütije

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
   

Siska Mátyás, a Merlin értékesítési vezetője olyan körözöttet csinált, amiben nincs túró:"Azoknak a kollégáknak, akiknek ez így túl könnyűnek tűnik, javaslom egy kétéves ikerpár beszerzését, akik a legegyszerűbb feladatot is szinte lehetetlenné tudják tenni. Jelen esetben mindkét lábamon lógott egy-egy gyerek (ezt a pult jótékonyan takarja), amíg meg nem mutattam nekik, hogy mi készül..." Recept

Siska Mátyás előkészületei, a galéria végén a kíváncsi ikrekkel

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

A TBWA-s kollégák ösztönzésére nevezett Steff Szilvia, aki az „estekilencrehazaérők” gyors, epres tiramisuját készítette el. "A recept közel sem autentikus, ellenben nagyon finom, és felettéb gyors az eredeti recepthez képest, ráadásul gyerekbarát, mivel a nyers tojás kimarad belőle" - írta a pályázó. Recept

Steff Szilvia más receptet küldött volna, ha korábban hazaér

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
  

A XXI. századra szelidített viking lazacreceptet küldött nekünk Veres Panni producer, szerkesztő, kell hozzá muszlin, teafű és egy csomó idő. Recept

Veress Panni gravlaxa

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

A Greenroom utolsó után jelentkezett a versenyünkre, rendhagyó nevezésük a Tearoom nevű házi gasztroblogjukon keresztül küldték. Beke Veronika és Kármán Eszter grafikusok, valamint Tóth Edina account receptjeit itt találja. Ráadásul ők fotók helyett filmet küldtek.

Így kell házi bonbont csinálni

 

Itt pedig a csapatépítőre készülnek a lányok

  
Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

"A sólet legelső szabálya, hogy csak sok emberre érdemes főzni. Kevés sólet nem sólet. Amit most leírok, legalább nyolc emberre készül" - írja Sós Péter János, a B. Swan Partners ügyvezetője. A kisbabás fotót a neten találta, de a sóletes képeket ő készítette. Recept

Sós Péter János több napig készíti a sóletet

Értékelje a fenti receptet  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
 

A receptverseny győztese részt vehet a White Rabbit Gastropolis elnevezésű főzőkurzusán, kap egy Kreatív logós chefsapkát és névre szóló pálinkát, valamint a legjobb három a Moltól brandelt flakont, amiben a használt olajat lehet gyűjteni. Nevezni május 13-án délig lehet. 

Eredményhirdetés a REKLÁMPIKNIKEN!

Molnár Kinga

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
hirdetés